Over de Wasserij

De voormalige wasserij ‘De Durme’ in het centrum van Lokeren wordt gerenoveerd tot een kunstcentrum met als doel kunstenaars een platform te geven.

Onder leiding van ‘Van Parys’ architecten werd het ontwerp zeer creatief opgevat. Door de meest specifieke elementen van de oorspronkelijke architectuur te behouden, bleef het initiële karakter van het pand bewaard. Dit geeft een industriële look en feel aan de ruimtes.

De Wasserij Kunstcentrum wenst zelf een aantal exposities per jaar te organiseren, met de ambitie de dialoog aan te gaan met hedendaagse kunstenaars, en hen de gelegenheid te geven met hun kunst naar buiten te treden.  Buiten deze periode kunnen kunstenaars de expositieruimtes huren en een tentoonstellingen organiseren. U kan hier meer informatie vinden op de tentoonstellingsruimte pagina.

In het pand zullen ook een paar kunstateliers ingericht worden, die gehuurd kunnen worden. Zo kunnen de kunstenaars genieten van de creatieve interactie en de een polyvalente ruimte en tuin die de ateliers omringen.

De loods en de polyvalente ruimte vooraan (straatkant) kunnen ingehuurd worden als workshopruimte of expositieruimte.