Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

twins

17 November, 2017 - 27 November, 2017

De Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst en het Gemeentebestuur Waasmunster nodigen u allen uit op Vrijdag 17 november om 20u. in het Kunstencentrum De Wasserij, Zand 26, te Lokeren voor de openingsreceptie van

TWINS

Is een tentoonstelling die is ontstaan uit de sterke gelijkenis tussen de levenswandel van tweelingen, die ondanks het feit dat ze vroeg van elkaar zijn gescheiden, bij een ontmoeting toch dezelfde levens blijken te leiden en de bijzondere ontmoeting tussen een docent en een leerlingen waaruit moet blijken dat ze elkaar al jaren kennen en hetzelfde leven leiden.

Zo zijn er gevallen onder de gescheiden tweelingen waar ze allebei bij een ontmoeting ontdekken dat ze hetzelfde ras hond met dezelfde naam hebben en zelfs met een partner zijn getrouwd met een identieke naam. Iets gelijkaardigs zien we af en toe ook in de ateliers van de Academie gebeuren. De normaalste zaak van de wereld is dat docenten en de leerlingen die elkaar van oren of pluimen kennen bij de eerste ontmoeting communiceren, maar bij sommige gaat dit nog een stuk verder en lijkt het alsof er een parallel traject is afgelegd.

Het niet uitgesprokene, het aanvoelen doet hier zijn werk en meteen ontstaat een gedeeld respect en appreciatie van formaat.

Aan alle docenten en andere personeelsleden is gevraagd om van een student één werk te kiezen, waarmee ze een dergelijke ervaring hebben gehad. De kunstwerken zullen als tweelingen in de tentoonstelling worden getoond en hun dichte aanwezigheid zal de bijzondere relatie in beeld brengen.

Deelnemers zijn: Caro Martens, Mateo Vanpoucke, Benthe van Buyten, Tinka Pittoors, Johan Verschaeve, Jan Van Hoey, Nathalie Vanheule, Didier Volckaert, Paul Thuysbaert, Catharina Dhaen, Céline Hudréaux, Vera Stilten, Lore Rabaut, Geert De Corte, Marijke van Cauwenbergh, Maria Degrève, Katy Malschaert, Guido De Buyser, Anja Vermeir, Peter Jonnaert, Fien Van Rostenberghe, Jean- Marie Bytebier, Isabel Bouttens, Michèle Matyn, Jan De Wanckel, Maud Vande Veire, Aimée Talpe, Trui Demarcke, Seth Van den Neucker, Flore Dejaegere, Magali Van Buynder, François Wauman, Peter Jonnaert, Wim Wauman, Febe Rombaut, Arne De Keyser, Nele Huys, Phaedra Van Genabet en Christel De Clercq.

Plaats is het Kunstencentrum De Wasserij, Zand 26, Lokeren

Vernissage is op vrijdag 17 november om 20u.
Open op zaterdag 18 en 25 november van 14u. tot 18u. en Zondag 19 en 26 november van 11u. tot 18u.

Details

Start:
17 November, 2017
End:
27 November, 2017

Venue

De wasserij Kunstcentrum
het Zand 26
Lokeren, Belgium