De tentoonstelling is niet wat we ervan verwachten, maar het is wel een kantelpunt in onze carrière’

Een tentoonstelling door Jo Michiels, Thomas Vandenberghe & sabine oosterlynck

 

Tentoonstelling:

01.12.2019 – 15.12.19
za en zo van 11.00 – 18.00 uur

Opening:
zo 01.12.2019 | 13.00 uur

Performance:
zo 01-12-2019 | 14.00 uur

Drie individuele kunstenaars met elk een eigen beeldtaal maken een tentoonstelling. Het proces ernaartoe gaat gestaag. Ze bevragen hun werk op een persoonlijke manier en zoeken raakvlakken en contrasten op.

Een tentoonstelling maken is zich kwetsbaar opstellen door het voortdurende proces van werk maken, selecteren, herbekijken. Alles in een andere context plaatsen maakt dat het tentoonstellen zelf een deel van het werk wordt. De locatie, het Kunstencentrum ‘De Wasserij’ vormt het perfecte podium (of vrijplaats?) voor dit gezamenlijk experiment.sabine oosterlynck,
 Leeuwstraat 62, 9000 GENT (B)
sabine.oosterlynck@gmail.com, www.sabineoosterlynck.com, insta: #so.oosterlynck

sabine oosterlynck bevraagt wisselende onderwerpen vanuit een persoonlijke invalshoek, kritisch en conceptueel. Ze maakt multidisciplinair werk, met ingrepen in de ruimte. Verbanden tussen het grijpbare, concrete en het contemplatieve uiten zich steeds in andere vormen, installaties, objecten, video’s… Op de opening van de tentoonstelling brengt ze een performance, performances zijn steeds opnieuw een startpunt voor nieuw beeldend werk.Jo Michiels,
Toekomststraat 101, 9040 GENT (B)
jomichielsart@gmail.com, www.jomchiels.com, insta #jomichielsart

Jo Michiels maakt collages en schilderijen vertrekkende vanuit oude pornografische foto’s. Hij verknipt, assembleert en vaagt herkenbaarheid weg tot abstracte werken. Hij bouwt de werken laag boven laag op, de materie wordt meer en meer belangrijk. Voor deze tentoonstelling toont hij een selectie van recente werken.


Vandenberghe Thomas, Burgstraat 65, 9000 GENT

Represented by Stieglitz19, Klapdorp 2, Antwerpen, www.stieglitz19.be
co -founder NO/gallery, Burgstraat 65, Gent, www.nogallery.co
www.thomasvandenberghe.be, Insta thomas.vandenberghe

Thomas Vandenberghe bekijkt zijn persoonlijke omgeving op een intieme manier. Het resultaat is analoge fotografie als een denkproces, een dagboek. Voor deze tentoonstelling stelt hij zichzelf en zijn werk in vraag en experimenteert en communiceert hij met andere media.


 

Venue:

01-12-2019 | 15-12-2019